Posted on
Crowdsurfen 2.0

Ferocious Dog bracht haar aanhang mee uit Engeland. Ongeveer 300 mensen zagen de band spelen in de kleine zaal van de Melkweg. De groep maakte een minitour door Nederland. Ze speelden in Nijmegen, Leeuwarden en Amsterdam. Een deel van het publiek reisde de volledige tour met de band mee. Ongeveer de helft van de bezoekers was Brits.

Vanaf de eerste noot stond de zaal op z’n kop. De zes muzikanten weten wat het publiek van ze verwacht. Energieke folkrock met Ierse accenten. Logisch met een violist en een fluitspeler in de gelederen. Toeschouwers werden op de schouders genomen en zongen de band toe. Bandleden op hun beurt waren niet te beroerd om een potje te crowdsurfen.

De band is zeer sociaal betrokken. Tussen nummers door wordt steevast aandacht voor minder bedeelden gevraagd en steunbetuigingen aan actiegroepen uitgesproken. Traditioneel is de inzameling voorafgaand aan het concert. Bezoekers brachten dit keer kleding en gebruiksartikelen mee voor daklozen. Muziekliefhebbers geven massaal gehoor aan de oproep om spullen te delen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *