Posted on
Jack W. Beneker en Linda Rose Smit openen IJzingwekkend 6

Zondag 19 januari werd de expositie IJzingwekkend 6 in Kunsthal 45 geopend door voorzitter Linda Rose Smit en bestuurslid Jack W. Beneker. In zijn openingswoord besprak oud stadsdichter Beneker, onder het motto: de levende kunstenaars vertellen zelf wel wat ze willen zeggen, vooral werken van Helderse kunstenaars die inmiddels zijn overleden.

De expositie IJzingwekkend 6 ontleent haar naam aan de Siberische omstandigheden waarin de Kunsthal 6 jaar geleden haar winterexposities moest houden, zonder verwarming in het pand. Inmiddels brandt de kachel wel, maar is de robuuste aard van de werken op de winterexpositie bewaard gebleven.

Het wiskundig uitgerekende werk van Eugene Onderwater.

De opening werd druk bezocht. Van ruim twintig kunstenaars uit Den Helder of directe omgeving is werk te zien. De Kunsthal is inmiddels uitgegroeid tot een instituut dat de lokale kunstwereld overstijgt. Voor kunstenaars uit het hele land is een expositie in de Kunsthal een waardevolle vermelding op hun cv. Kunstliefhebbers uit het hele land vinden in Den Helder een expositieruimte met relevante kunst.

Glaskunst

IJzingwekkend 6 is nog tot 22 maart gratis te bezoeken. De Kunsthal, aan de Koningstraat 43-45 in Den Helder, is van donderdag tot en met zondag tussen 13.00 en 17.00 uur geopend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *