Posted on
Zeven van de negen Papaformigas.

De band komt uit Emmen en omgeving. In Den Helder hebben ze zich nog niet eerder laten horen. Zaterdag 1 februari stonden ze op de planken bij café Boerenverdriet. Bij aanvang van het concert om ongeveer half elf was het nog rustig in de tent. ,,Logisch”, volgens eigenaar Bjorn Rodewijk. ,,We hebben zware competitie uit de rest van de stad. Er is veel muziek op de zaterdagavond.”

De band komt ook enigszins langzaam op gang. De vioolspeler en de accordeonist zijn om duister blijvende redenen niet meegereisd. Jammer voor de muziek, ze worden node gemist. Toch stroomt de zaak na verloop van tijd gezellig vol.

Grote voorbeelden voor de band zijn Gogol Bordello en Manu Chau. Maar waar Gogol Bordello zanger Eugene Hütz de zaal na enkele noten in zijn zak heeft moest zangeres Ilona Remmerswaal beduidend harder werken voor de kost. Pas tijdens de laatste set kreeg de band de hele zaal aan het dansen.

Een eervolle vermelding verdient de DJ die aan de band voorafging. Met een uptempo reggae versie van de Nederlandse protestsong ‘Ben ik te min’ van Armand wist hij een groot deel van het publiek wel a la minute in feeststemming te brengen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *