Posted on

De werkelijkheid is voor Karin Lemmers mooi genoeg. ”Daar hoef ik niets aan toe te voegen.” De schilder werkt naar foto. ,,De compositie en de kleur moeten goed zijn. Als ik eenmaal een afbeelding heb uitgekozen wijk ik er niet vanaf. Ik schilder er dus niet een bloemetje bij ofzo.”

De kunstenaar tekent en schildert al sinds haar jeugd, altijd naar de werkelijkheid. ,,Ik ben nou eenmaal geen abstract mens”, vertelt ze daarover.

Levensechte Zebra’s.

Lemmers laat zich inspireren door het dagelijks leven om zich heen, bloemen en portretten, maar ook door foto’s van exotische dieren bijvoorbeeld.

Een jonge monnik.

Het is de bedoeling dat het schilderij iets toevoegt aan de afbeelding. ,,Ik gebruik de technieken van de oude meesters”, aldus Lemmers. ,,Daardoor ontstaat een zekere gelaagdheid, er komt diepte in het werk. Je moet twee keer kijken om te zien dat het werk geschilderd is.”

De schilder krijgt sinds zeven jaar les van fijnschilder Jolanda Gerrmann.

Bloembollen uit de omgeving van Julianadorp.

De expositie omvat een kleine twintig schilderijen. De afmeting van de werken varieert van A4 tot een ruim A3. De schilderijen van Lemmers zijn tot en met 13 februari te zien in de bibliotheek van Julianadorp.